toneelstukken

kinderstukken

Volgorde grootte groep spelers

6 pers.

Kinder- /familietoneel met een knipoog naar het milieu.  Hoe Berend Botje met behulp van wadlopers los komt van het eiland Bokkum en na veel avonturen onderweg toch in Amerika arriveert.

7 pers.

Kinderen spelen voor kinderen met of zonder volwassenen. Komisch sprookje over een verwend maar eenzaam kind en een leerling-elf die de opdracht krijgt de situatie te verbeteren.

7 pers.

Kinder-/familietoneel.  Hilarisch verhaal over een door de media gevolgde bakwedstrijd die de onervaren Karkason moet winnen nu zijn ervaren vader zomaar verdwenen is.

7 pers.

Kinder-/familietoneel.  Een woestijnsprookje over een handig meisje in een mannenwereld. In een oase begint ze een garage maar veel klanten heeft ze niet. Tot er twee prinsen verschijnen….

8 pers.

Kinder/familietoneel.  Een komisch verhaal over sprookjesfiguren in verwarring en hoe Ferrie hen terug in hun sprookje brengt door de strijd tegen de Vergeetkorrels te winnen.

8 pers.

Kinder-/familietoneel over fantasie, dromen en muziek  De ruzie tussen twee volken wordt opgelost wanneer  muziek en romantiek als wapens worden ingezet..

8 pers.

Kinder-/familietoneel.  Een sprookjesachtig avontuur over de verbannen Heer Kraai  in zijn strijd tegen Pieff, Paff en Poeff die de toverkracht van Keizer-Tovenaar Magibold willen stelen.

8 pers.

Kinder-/familietoneel.  Koning Blasiwir van Soppolonië en Koningin Viesuela van Prutterije hebben weinig gemeen maar het wordt pas hommeles wanneer Blasiwir geen zeep meer heeft om bellen te blazen. Maar de ruzie krijgt een schoon einde.

9 pers.

Kinder-/familietoneel.  De deftige Heer Kraai moet naar het verre Luiletterland om middels toverkracht de inwoners met schrijven en lezen vertrouwd te maken. En op die toverkracht zijn de dieven Pieff, Paff en Poeff ook uit.

9 pers.

Kinder-/familietoneel. Keizer-Tovenaar Magibold voelt zijn einde naderen dus moet Heer Kraai naar het verre Kinderslot om zijn opvolger voor te bereiden. Met behulp van het magische wezentje Knipoog lukt het Kraai om de  ontsnapte dieven Pieff, Paff en Poeff  af te troeven.

9 pers.

Kinder-/familietoneel. Ikke is een wees die liefdeloos wordt opgevoed door het Witte Wief.  Ikke beschikt tegen haar zin over de toverkracht van haar ouders, maar weigert die aan haar tante te geven. Tijdens haar spannende vlucht wordt ze op een hilarische manier geholpen door nieuwe vrienden en wint Ikke het zonder toverkracht van het Witte Wief.

9 pers.

Kinder-/familiestuk. Diep in een grot woont het ondergrondse volk van de Kruismuizen. Hun bestaan wordt bedreigd: hun eieren worden gestolen. Dop, de grotonderzoeker, is de eerste mens die in hun wereld opduikt. Slim lossen ze samen het probleem op en vatten na veel spannende gebeurtenissen de eierdief.

10 pers.

Kinderen spelen voor kinderen.  Koningin Izebach is haar lach kwijt en nu wil ze dat in haar paleis niemand meer lacht. Dat is voor haar kinderen te moeilijk, hun stiekem lachen wordt verklapt door de valse Spion.  Ze worden uit het paleis verbannen maar keren terug…. Met de lach van Izebach!

10 pers.

Kinder-/familiestuk.  Een levendig hilarisch verhaal losjes gebaseerd op het bekende sprookje.  De ijdele Keizer wil niet alleen elke dag nieuwe kleren maar wil prinses Harmonia uit een naburig land als vrouw.   Maar zij wil hem eerst leren kennen en komt undercover als de nieuwe kleedster Harmpje in het paleis.

10 pers.

Kinderen spelen voor kinderen. De slimme Kroes is leerling bij de wereldberoemde taartenbakker Blom.  De arme bewoners van Kruimeldorp komen ‘s nachts de kruimels eten, geen probleem. Een probleem is wel Prins Holle Bolle die schatrijk is maar zijn taarten niet betaalt. Daar weet Kroes iets op…..

10 – 13 pers.

Kinder-/familiestuk.  Deze vrije versie van een oud sprookje vertelt het avontuur  van Liesje Bartels. In Weerland mislukken alle oogsten. De arme boerendochter zoekt contact met Vrouw Holle die vanuit Ondersteboven het weer regelt. Ze reist af  door de wensput naar de wijze weervrouw  en leert daar dat de problemen liggen in de gewoonte van de Weerlanders hun afval in die put te dumpen.  Ze start een succesrijke actie  en het weer herstelt zich.  Liesje wordt rijk beloond.  

11 pers.

Kinder-/familiestuk. Op het schapeneiland Vrijland is een vijfling geboren. Het  kinderloze koningspaar Schrikbaard en Suikerspin scheept zich in om deze pasgeborenen in beslag te nemen.  Dit laten de Vrijlanders groot en klein niet gebeuren en misleiden het koninklijk paar . En dan blijkt het ook helemaal niet om baby’s te gaan maar om lammetjes.

13 pers.

Kinder-/familiestuk.  Dit sprookjesachtig avontuur verhaalt over de Bende van de Lange Vingers, vijf ooit verdwaalde kinderen die door zus en broer Glibber gedwongen worden sprookjesfiguren te beroven.     Tijdens een tocht door het Sprookjesbos horen ze een huilend geluid. Achterna gezeten door drie wonderlijke speurders en op de vlucht voor de Glibbers ontdekken zij wie er huilt en waarom. En ontdekken ze ook wie zij zelf zijn!

13 pers.

Kinder-/familiestuk.  Roodkapje is nauwelijks van haar avontuur met de Wolf bekomen of ze duikelt in een volgend sprookje. Professor Koekel haat sprookjes en wil met behulp van zijn Kompjoeter alle verhalen uit de hoofden van sprookjesfiguren wissen. Dat lukt bijna maar gelukkig is daar Professor Grim, de sprookjesbewaarder, wiens hersenen het winnen van de machine van Koekel

15  pers. + fig.

Kinder-/familiestuk. Een tijdloos verhaal over rijk en arm, over geluk en ongeluk, over wind en weer en de gevaren op zee en land. De heerlijk eigenwijze schooljongen Job heeft een heel eigen kijk op wat zich op school, rond de haven en op zee afspeelt. Natuurlijk wordt hij geplaagd maar maakt hij ook vrienden. En wanneer allerlei onheil dreigt voorziet hij dat de storm gaat liggen en de schepen veilig de haven bereiken.

15  pers. + fig.

Kinder-/familiestuk met liedjes op muziek. Een tijdloos verhaal over rijk en arm, over geluk en ongeluk, over wind en weer en ander gevaar op zee en land. De heerlijk eigenwijze schooljongen Job heeft een heel eigen kijk op wat zich op school en rond de haven afspeelt. Natuurlijk wordt hij geplaagd maar maakt hij ook vrienden. En wanneer allerlei onheil dreigt voorziet hij dat de storm gaat liggen en de schepen veilig de haven bereiken.

16  pers.

Kinder-/familiestuk. Hoe zat dat nou precies met Doornroosje en die Prins? Dit sprookjesachtig avontuur verhaalt hoe na 100 jaar ene Pieter Prins op zoek gaat naar het paleis waar die prinses zou slapen.  Geholpen door een oude fee beleeft hij in flitsen het jonge leven van die prinses tot en met de vloek van de kwade fee. Dan weet hij genoeg hoe hij Roosje wakker kan kussen.

ca 20 pers.

Jongerentheater voor jongeren. Een liveopname van  de talkshow van een even beroemde als beruchte presentator, dit keer met als thema GOED FOUT en JONG. Door het ontregelend gedrag van de gasten wordt het een explosieve uitzending waarbij  de presentator voorgoed door de mand valt.    

ca 20 pers.  = 11 rollen, figuranten en dansgroep

Muziektheater voor jongeren. Een liveopname van  de talkshow van een even beroemde als beruchte presentator, dit keer met als thema GOED FOUT en JONG. Door het ontregelend gedrag van de gasten wordt het een explosieve uitzending waarbij  de presentator voorgoed door de mand valt.    

13 personen

ORION ZOEKT ASSEPOES

Assepoes op Aarde heeft één grote wens: welkom te zijn op het gemaskerd bal in het paleis. Haar stiefmoeder en zussen hebben haar echter in de kelder opgesloten. De ruimtereiziger Orion wordt naar de planeet Aarde gestuurd om de wens van Assepoes uit te laten komen. Met buitenaardse krachten en de hulp van Nar wordt ze voor korte tijd omgetoverd tot een sprookjesachtige prinses. Haar verschijning op het bal verovert het hart van de kroonprins en maakt haar aanstellerige stieffamilie belachelijk.  

12 personen

HET AKKEFIETJE VAN HANS EN GRIETJE

Over hoe de tweeling Hans en Grietje Knot weten te ontsnappen aan een crimineel duo daarbij geholpen door de dwergen van Sneeuwwitje.