toneelstukken

Het akkefietje van Hans en Grietje

kinder/familiestuk

12 pers.

Een zeer vrije bewerking van het sprookje van Hans en Grietje
Auteur: Aris Bremer
Genre: familiestuk voor kinderen van 4 tot 104
Duur: ca 90 min.
Uitgave: Toneeluitgeverij Vink Alkmaar  tel. 0725112407 info@toneeluitgeverijvink.nl
België: via Toneelfonds J. Janssens te Antwerpen info@toneelfonds.be

Korte inhoud:

Hans en Grietje, een tweeling, wonen in een volksbuurt in een grote stad met hun ouders Pa en Ma Knot. Hun huis is oud en wordt wel het Krot van Knot genoemd. Pa en Ma zijn ook oud en invalide. Het kost hen grote moeite iets bij te verdienen met het in hun kleine wijk rondbrengen van ‘t Akkefietje, een uitgave van de valse Rinus “Roddel” die in het Snoeppaleis woont.

De problemen worden groter nu ze een grote huurschuld hebben. Dus moet er geld binnen komen, de scholieren Hans en Grietje worden door Rinus gedwongen die dag ‘t Akkefietje in de hele stad rond te brengen. 

‘t Akkefietje is een flodderig  blad vol goedkope reclame en leugens over bekende sprookjesfiguren. In deze uitgave staan leugens over de Dwergen en Sneeuwwitje, maar ook over de dubieuze rol die de Appelheks speelt in diverse sprookjes. In een 

Kindervolgende uitgave moet een opgeblazen tekst met foute foto’s komen over Hans en Grietje. 

Tijdens de even spannende als hilarische tocht door de stad raakt de tweeling bevriend met de tegenstanders van Roddel en met elkaar zien ze kans voorgoed een eind te maken aan de misdadige plannen van Roddel.  En het Snoeppaleis gaat door de familie Knot bewoond worden.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print