toneelstukken

Ferrie Teel en de Vergeetkorrels

Kinder-/familietoneel

8 pers.

Titel: Ferrie Teel en de Vergeetkorrels
Auteur: Aris Bremer
Speelduur: ca 75 min.
Speelgroep: 8 personen
Decor: Niemandsland bij de toegang tot Verhalenland
Uitgave: 1990 , Vink nr 9005
tel 0725112407; info@toneeluitgeverijvink.nl 
N.H.C.A. nr 5848
België: via Toneelfonds J. Janssens  te Antwerpen
tel +32 (0)3 3664400  info@toneelfonds.be

Korte inhoud:

Ferrie Teel komt uit het Land Zonder Naam. In het begin van het verhaal heeft zij dan ook nog geen naam. Haar vader, de Heer van dat land, betrapte haar op fantasie en heeft haar verbannen. Per parachute daalt ze neer in Niemandsland.In dit oord dwalen allerlei bekende sprookjesfiguren. In zijn strijd tegen fantasie strooit Ferries vader regelmatig uit zijn vliegtuig vergeetkorrels over de bewoners van Verhalenland. Deze dwalen dan weg uit hun verhaal naar Niemandsland en zoeken daar hun naam. De voor de korrels onkwetsbare agent Napoleon waakt daar over hun welzijn.De rechtlijnige agent Napoleon betrapt het meisje op illegaal kamperen maar ziet dat toch maar door de vingers.  Ze belt aan bij de deur naar Verhalenland en maakt kennis met de stokoude bebaarde bewaarder der verhalen Gast van Tast en zijn dikke vrouw met scherpe tong Moe Tjoore. Zij laten haar zien wat haar vader aanricht met de Vergeetkorrels. Gast van Tast geeft haar op haar verzoek een naam: Ferrie Teel.

Ze ontmoet Roodkapje, haar Oma, de Jager en de Grote Boze Wolf. Deze nemen haar mee in een dwaze zoektocht door allerlei verhalen op zoek naar hun identiteit. Ze springen van het ene sprookje in de andere, controleren dat in het Verhalenvenster, maar hun eigen verhaal vinden ze niet.

Ferrie Teel schrijft een bewogen brief naar haar vader en Napoleon brengt deze op zijn step met zwaailicht naar het Land Zonder Naam. Zijn missie heeft succes. Ferries vader heeft spijt en dropt dit keer geen korrels maar het ooit van Gast gestolen Verhalenboek. Met behulp van dit boek komen de figuren terug in hun sprookje van Roodkapje. En Ferrie neemt afscheid om verhalen te brengen in het Land Zonder Naam.

personen:

Ferrie Teel : jong meisje, sportief en spontaan
Agent Napoleon : rechtlijnige maar rechtschapen gezagsdrager
Gast van Tast : bewaarder van verhalen, oud en baardig
Moe Tjoore : oude vrouw, scherp van tong, gouden hart
Rosa : jong meisje met rood hoedje en rode laarsjes
Jager Bart : stoere man in jagerskleding
Gropoe: : mager fel vrouwtje
G.B. Wolf: : de liefste wolf ter wereld

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print