toneelstukken

Pier is niet hier!

komedie

2 M – 4 V

Titel: Pier is niet hier !
Auteur: Aris Bremer
Genre: komedie
Speelgroep: 4 vrouwen, 2 mannen
Speelduur:  ca 105 min.
Decor: voor een tuinhuisje op een volkstuin
Uitgave: Toneeluitgeverij Vink  nr. A 3405
tel. 072 5112407  info@toneeluitgeverijvink.nl
België: via Toneelfonds J. Janssens  te Antwerpen
tel +32 (0)3 3664400  info@toneelfonds.be

Korte inhoud:

Pier Mans lijkt van de aardbodem verdwenen. Hij was door de ideële organisatie “Clean World” uitgezonden naar Aziatische landen. Zijn opdracht was om daar het verzet tegen Oxyflix, een chemisch bestrijdingsmiddel, te coördineren en het alternatief Green Power aan te bieden. Wat is Pier daar in het verre Yanzaï overkomen? Hij laat niets meer van zich horen. Zowel zijn familie als zijn werkgever lijken ook niets van zijn huidige situatie af te weten.

Op de verjaardag van zijn dochter komen op uitnodiging naast Iris nog vier mensen naar Piers geliefde volkstuin: zijn wantrouwende zuster Mabel, zijn zonderlinge vader Matthijs, zijn onzekere en nog steeds verliefde ex Rosie en Emiel Koning, directeur van Clean Word Nederland. Al is Pier er niet, de zwarte doos die hij zijn leven lang met zich meezeult, is er wel. Die aanwezigheid leidt tot allerlei angsten, speculaties en verdachtmakingen. Wat heeft Pier bewogen van het familiebedrijf Oxyflix over te lopen naar de “vijand” Clean World? Seks, geld of toch schuldbesef?

De strubbelingen worden nog heftiger als de Green Girl ten tonele verschijnt. Angela lijkt zo weggelopen uit een Tv-spotje van Clean World waarin ze gekleed in groene gewaden al dansend de boodschap van die organisatie brengt. Nu lijkt het er op dat ze ingehuurd is om die dag wat feestelijker te maken. Maar het effect is averechts. Haar onhandigheid is wel vermakelijk maar door haar vragen komen veel geheimen en intriges bovengronds.

Als dan ook nog bedrieglijk transacties zich aftekenen, een zwarte kist wordt opgegraven maar de doos met die kleur niet te openen is, als de onbespoten salade vol beestjes zit en opa stemmen hoort, als blijkt dat sommige vreemd gaan en anderen alleen maar vreemd doen, als blijkt dat sommigen Piers thuiskomst tot alle prijs willen verhinderen, dan is het maar goed dat alle regie uiteindelijk in de handen van één blijkt te liggen. Eén die op haar verjaardag voor een grote verrassing zorgt.

personen:

Matthijs Mans: vader van Pier 70 jr
Rosie Patrijs: de ex van Pier 45 jr
Mabel Mans: zuster van Pier 40 jr
Emiel Koning: werkgever van Pier 35 jr
Iris Mans: dochter van Pier 22 jr
Angela: arts i.o., vriendin van Iris 30 jr

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print