vertalingen

Misverstanden

komedie

1M – 3V

Titel: Misverstanden
Oorspronkelijke titel: Misconceptions
Auteur: Michael Vukadinovich
Vertaling: Aris Bremer
Genre: Komedie in 2 bedrijven
Speelgroep: 3 vrouwen, 1 man
Uitgave: Vink nr. A 3061
tel 072 5112407; info@toneeluitgeverijvink.nl
België: via Toneelfonds J. Janssens  te Antwerpen
tel +32 (0)3 3664400  info@toneelfonds.be

Korte inhoud:

Twee samenwonende zusters, Claire en Dora, zijn in bijna alles elkaars tegenpool. Deze avond laat daarop geen uitzondering zien. Claire is die dag naar een begrafenis geweest en Dora naar een bruiloft. Dora klaagt dat ze op dat feest niemand ontmoet heeft, Claire heeft echter tijdens de begrafenis een oude vlam, Peter, teruggezien. De zusters zijn midden in een ruzie als Peter belt omdat hij Claire diezelfde avond nog wil bezoeken. Claire haast zich om er goed uit te zien als Peter arriveert.

Het is echter eerst hun excentrieke moeder die hen onverwacht en laat in de avond bezoekt, naar ze zegt om een stuk vlees voor ze te braden. Tegenover de moeder beginnen haar dochters uit te weiden over elkaars fouten. Dora verklaart zelfs dat Claire zwanger is, maar in plaats van deze leugen te ontkennen bevestigt Claire deze in een poging om haar zuster af te troefen.
Als Peter arriveert maakt de moeder daaruit op dat hij de vader is.
Een stortvloed van leugens, tal van misverstanden en een vreemde samenloop van omstandigheden vormen de ingrediënten van deze hilarische komedie.

personen:

Claire: Vrouw achter in de twintig. Ze is schrander maar heeft melancholieke trekjes. Ze is hopeloos romantisch.

Dora: Haar oudere zuster, zij is dertig jaar. Zij is iets opvallender en knapper dan Claire en vindt haar zelf ook wijzer. Waar Claire een wat teruggetrokken type is, daar heeft Dora wel wat veel levenservaring.

Moeder: Vrouw achter in de vijftig. Ze lijkt qua uiterlijk en gedrag echter ouder. Haar enige wens is nog eens grootmoeder te worden.

Peter: Man achter in de twintig. Hij is een wat nerveus maar sympathiek type. Hij heeft een aantrekkelijk voorkomen maar is zich daar totaal niet van bewust.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print